Dvojbarevná polévka ze sladkých brambor a špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 524.8 mg
 - Vláknina 19844.6 mg
 - Vitamín A 19844.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce dáme sladké nakrájené brambory, mrkev, vývar a skořici.
 - 
                                2
Přivedeme k varu a 30 minut vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté vyndáme skořici a polévku rozmixujeme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájený špenát, brambory, vývar a pomerančovou kůru bez dužiny. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a vaříme 25 minut pod pokličkou.
 - 
                                4
Vyndáme pomerančovou kůru a propasírujeme polévku.
 - 
                                5
Obě polévky ohřejeme k bodu varu a současně naléváme do talířů, aby se uprostřed setkaly.