Rosol ze želatiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1411 kcal
 - Sacharidy 168 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 168 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2527.3 mg
 - Vláknina 106625 mg
 - Vitamín A 106625 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do trochu studené vody namočíme želatinu a necháme 40 minut nabobtnat. Koření povaříme ve vodě, procedíme, přidáme masox, ocet a do horkého odvaru vmícháme nabobtnalou želatinu.
 - 
                                2
Zahřejeme k bodu varu, ale již nevaříme. Želatina by poté ztratila schopnost rosolovat a rosol by měl klihovatou příchuť.
 - 
                                3
Želatinový rosol používáme k zalití ryb.