Vývar se zeleninou a pošírovaným vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1321 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 176.9 mg
 - Vláknina 3837 mg
 - Vitamín A 3837 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar nalijeme do hrnce, přidáme najemno nakrájený celerový řapík, mrkev a cibulku nakrájené na kolečka a hráškové lusky. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15min.
 - 
                                2
Mezitím přivedeme v kastrůlku k varu vodu se špetkou soli a octem. Vejce postupně rozklepneme do naběračky a necháme zklouznout do vody. Povaříme 2min, vyjmeme a přidáme do polévky.
 - 
                                3
Dochutíme solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou najemno nakrájenou petrželkou a pažitkou.