Jihočeská bramboračka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1823 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 1223.4 mg
 - Vláknina 16750.4 mg
 - Vitamín A 16750.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory, namočené houby a kmín.
 - 
                                2
Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, osmahneme a přidáme do vývaru.
 - 
                                3
Vaříme do poloměkka, dochutíme nakrájeným libečkem, majoránkou, prolisovaným česnekem a ještě provaříme.
 - 
                                4
Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme na sádle orestovanými liškami a podáváme.