Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 170 mg
 - Draslík 2860.5 mg
 - Vláknina 630 mg
 - Vitamín A 630 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 81.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Škeble omyjeme pod studenou vodou,odstraníme vilejše a řasnaté lemy /vousky/ .Stonky voňatky rozkrojíme podélně a uhladíme válečkem.Z poloviny bazalky otrháme a nakrájíme lístky na větší kousky.Zbytek bazalky uschováme.Škeble,nakrájené bazalkové lístky,zázvor asi pět centimetrů nadrobno nakrájený,voňatku a šalotku na pánvi zalijeme vývarem a dáme vařit.Jakmile začne tekutina vřít přiklopíme a necháme pět minut povařit.Neotevřené škeble a voňatku vyndáme a vyhodíme.Zbývající posypeme bazalkou a podáváme.