Vaječná pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 118.2 mg
- Vláknina 1120.5 mg
- Vitamín A 1120.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme máslo do pěny, přimícháme nahrubo nastrouhaná uvařená vejce (oloupaná), najemno nakrájenou cibuli a hořčici.
-
2
Dle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
-
3
Necháme 10 minut uležet v lednici a pak pomazánkou potřeme jednotlivé plátky veky nebo chleba.
-
4
Můžeme ozdobit snítkem petrželky či kouskem rajčete.
Komentáře k receptu
- ludvikovavera-86341
- 13.11.2015 10:05:46
Moje vaječná pomazánka je z pomazánkového másla , 1 menší cibule nsjemno nakrájená, 8 uvařených vajec nastrouhaných na hrubčí nudličky, 2 lýíce hořčice, trochu pepře, soli a 2lžíce pikantní majonézy. V létě přidám čerstvou pažitku a v zimě zamraženou. Vše řádně promíchám. Někdy pro změnu přidám i 2 stroužky česneku. Nejlepší je s rohlíkem.
Odpovědět- kvetush
- 12.11.2015 20:26:28
Pomazánka se mi podařila bohužel tužší, hustější. Nevím jestli to bylo množstvím másla nebo vajec, každopádně chuťově byla dobrá. Solila jsem ale podle toho jak jsme zvyklí, 6 špetkek soli by na nás bylo moc. Takže doporučuji solit podle Vaší chuti.Podávala jsem s chlebem. Dokáži si představit tuto pomazánku i na veku při přípravě chlebíčků místo klasického ,,pařížáku,,
Odpovědět