Vaječná pomazánka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 6 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 118.2 mg
  • Vláknina 1120.5 mg
  • Vitamín A 1120.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo do pěny, přimícháme nahrubo nastrouhaná uvařená vejce (oloupaná), najemno nakrájenou cibuli a hořčici.

  • 2

    Dle chuti osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Necháme 10 minut uležet v lednici a pak pomazánkou potřeme jednotlivé plátky veky nebo chleba.

  • 4

    Můžeme ozdobit snítkem petrželky či kouskem rajčete.

Komentáře k receptu

  • ludvikovavera-86341
  • 13.11.2015 10:05:46

Moje vaječná pomazánka je z pomazánkového másla , 1 menší cibule nsjemno nakrájená, 8 uvařených vajec nastrouhaných na hrubčí nudličky, 2 lýíce hořčice, trochu pepře, soli a 2lžíce pikantní majonézy. V létě přidám čerstvou pažitku a v zimě zamraženou. Vše řádně promíchám. Někdy pro změnu přidám i 2 stroužky česneku. Nejlepší je s rohlíkem.

Odpovědět
  • kvetush
  • 12.11.2015 20:26:28

Pomazánka se mi podařila bohužel tužší, hustější. Nevím jestli to bylo množstvím másla nebo vajec, každopádně chuťově byla dobrá. Solila jsem ale podle toho jak jsme zvyklí, 6 špetkek soli by na nás bylo moc. Takže doporučuji solit podle Vaší chuti.Podávala jsem s chlebem. Dokáži si představit tuto pomazánku i na veku při přípravě chlebíčků místo klasického ,,pařížáku,,

Odpovědět