Vejce v kelímcích s drůbežími játry

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.09 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Játra kuřecí
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 463.9 mg
  • Draslík 252 mg
  • Vláknina 551 mg
  • Vitamín A 551 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně.

  • 2

    Na dno kelímku vložíme čtvrtinu jater, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

  • 3

    Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.

Komentáře k receptu