Kuře s pomerančem a karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 250 g Rajčata
  • 100 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 227.8 mg
  • Draslík 736.7 mg
  • Vláknina 2691.2 mg
  • Vitamín A 2691.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Maso opékáme na pánvi na oleji asi 5 minut ze všech stran, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Na olej vsypeme cukr, necháme zezlátnout a zalijeme koňakem a citronovou šťávou, přidáme máslo. Potom přidáme omytá, nakrájená rajčata a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Vložíme porce kuřete a dusíme asi 45 minut.

  • 3

    Maso podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu