Kuře se zázvorem a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 180 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 518.5 mg
  • Vláknina 6856.5 mg
  • Vitamín A 6856.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, mrkev na proužky, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky, maso krájíme na nudličky.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mrkev, česnek a vše opékáme na silném plameni 3 minuty. Vmícháme maso spolu se zázvorem, opékáme 10 minut, maso by mělo být křehké a řádně propečené.

  • 3

    Rajčatový protlak smícháme v misce se Sherry, pomerančovou šťávou, cukrem a Solamylem. Směs vmícháme do masa a zahříváme do zhoustnutí. Přidáme dílky pomeranče a opatrně zamícháme. Již nezahříváme.

  • 4

    Pokrm rozdělíme do předehřátých misek, ozdobíme nasekanou pažitkou a servírujeme.

Komentáře k receptu