Kuře na estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1222 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 519.2 mg
  • Draslík 1204 mg
  • Vláknina 361.8 mg
  • Vitamín A 361.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu.

  • 2

    Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme.

  • 4

    Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu