Pomazánka z kuřecích jater s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 300 g Pangasius - filety
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 708.9 mg
  • Draslík 386 mg
  • Vláknina 1739.8 mg
  • Vitamín A 1739.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidáme nakrájená kuřecí játra, promícháme a pod pokličkou chvíli dusíme do měkka.

  • 2

    Játra necháme vychladnout a pak je společně s cibulí, uzenými rybími filety, uvařenými žloutky a s kapary umeleme na masovém strojku.

  • 3

    Směs v misce pořádně promícháme, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Aby pomazánka byla jemnější, můžeme přidat asi 1 lžíci olivového oleje.

  • 5

Komentáře k receptu