Kuře ve víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 5 g Estragon
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Hroznové víno
  • 15 g Petržel - nať
  • 60 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 740.4 mg
  • Vláknina 2536.5 mg
  • Vitamín A 2536.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s bazalkou, estragonem, paprikou, solí a pepřem. Přidáme kousky kuřete a zlehka je obalíme. Ve velké pánvi rozpálíme zvolna olej a máslo a maso v ní necháme z obou stran zezlátnout. Přisypeme nasekaný česnek, během 1 minuty jej osmažíme a potom přilijeme víno. Pánev přikryjeme a na mírném plameni kuřecí maso vaříme, dokud není měkké.

  • 2

    Přisypeme hroznové víno, přilijeme vývar a citrónovou štávu a vše vaříme, až je omáčka horká. Kuřecí maso s hroznovým vínem přendáme do nahřáté mísy. Omáčku vaříme dál, dokud se polovina nevyvaří. Maso podáváme zalité omáčkou a ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu