Kachna se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 400 g Kachní prsa
  • 150 g Smetana zakysaná 15%
  • 350 g Špagety
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Víno Marsala
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 328.8 mg
  • Vláknina 742.5 mg
  • Vitamín A 742.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme a prsíčka v něm z obou stran osmažíme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj prsíčka kůží nahoru.

  • 2

    Špagety uvaříme podle návodu. Bazalku natrháme a nasypeme na maso.

  • 3

    Smícháme vývar, rajčatový protlak, zakysanou smetanou a marsalu. Směsí podlijeme pečeni a všechno asi 15 minut dopečeme v troubě. Slijeme špagety a rozdělíme je na talíře. Maso nakrájíme na plátky a položíme přes špagety.

Komentáře k receptu