Restovaná kachna se švestkami, červeným zelím a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 4 ks Švestky
  • 2 ks Zelí hlávkové červené
  • 4 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 hrnek Sirup malinový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1113 mg
  • Vláknina 12667.8 mg
  • Vitamín A 12667.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme, švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky, smícháme se zelím, v kastrolu zahřejeme a několik minut bez podlití podusíme. Poté přelijeme sirupem a dusíme doměkka.

  • 2

    Mezitím v pánvi rozpálíme olej a maso nakrájené na plátky doměkka orestujeme.

  • 3

    Chřest přelijeme vroucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na proužky nebo nastrouháme na hoblinky.

  • 4

    Maso se zelím a švestkami rozdělíme na talíře, ozdobíme chřestem, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu