Zimní kuřecí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 200 g Mleté kuřecí maso
  • 250 g Majonéza
  • 20 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 480.4 mg
  • Vláknina 5616.7 mg
  • Vitamín A 5616.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce dáme do vroucí vody, osolíme a vaříme 20 minut. Měkké brambory slijeme, necháme vychladit a oloupeme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, na kterém doměkka osmahneme cibulku a česnek. Do pánve přidáme mleté kuřecí maso a za stálého míchání je necháme zezlátnout. Poté přidáme citrónovou šťávu a nakrájenou chilli papričku. Když je maso křupavé, dochutíme je trochou soli a pepře, odstavíme z plamene a necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlé brambory smícháme s dvěma třetinami křupavého kuřecího masa a majonézou, Zlehka promícháme a podle chuti okořeníme. Salát dáme do malé salátové misky a navrch nasypeme zbytek mletého masa. Ozdobíme je koprem, případně i malými salátovými listy.

Komentáře k receptu