Polévka z galangalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 41 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 6 g Cukr krupice
  • 2 g Chilli paprička
  • 10 g Citronová tráva
  • 10 g Galgan
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 2 g Kafirové listy
  • 250 ml Voda pitná
  • 30 ml Omáčka rybí
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 400 ml Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1327 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 547.1 mg
  • Vláknina 1262 mg
  • Vitamín A 1262 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby oloupeme a rozčtvrtíme. Maso pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Do hrnce dáme 250 ml vody, kokosové mléko, listy limety a citronovou trávu. Galangal nakrájíme na kolečka, přidáme do hrnce a vše uvedeme k varu. Přisypeme maso, žampiony, cukr. Přilijeme limetkovou šťávu, rybí omáčku a vše povaříme 15 minut.

  • 3

    Chilli papričky rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužinu pokrájíme na kousky. Přimícháme do polévky a povaříme ještě minutu.

  • 4

    Polévku servírujeme posypanou sekaným koriandrem.

Komentáře k receptu