Kuře s whisky omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 g Pórek
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 dl Vývar drůbeží
  • 2 dl Žervé
  • 0.5 dl Whisky
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 914 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 1784.7 mg
  • Vláknina 2367.8 mg
  • Vitamín A 2367.8 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme.

  • 2

    Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple.

  • 3

    V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil.

  • 4

    Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř.

  • 5

    Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku.

  • 6

    Podáváme společně s kuřetem.

Komentáře k receptu