Lionská kuřecí prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Provensálské koření
  • 30 g Řeřicha
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 633.1 mg
  • Vláknina 895 mg
  • Vitamín A 895 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.

  • 2

    Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme.

  • 3

    Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo.

  • 4

    Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny.

  • 5

    Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce.

  • 6

    Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu