Řízky s klobásou chorizo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 75 g Klobása Chorizo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Rajčata
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2803 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 155.1 mg
  • Draslík 953.5 mg
  • Vláknina 4254.5 mg
  • Vitamín A 4254.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm kapary, ančovičky, rozmarýn, rajčata, pomerančovou šťávu a kůru a pokrájenou klobásu.

  • 2

    Na řízky položíme pergamenový papír a maso naklepeme. Do směsi v pánvi vložíme řízky, osolíme a opepříme, zakryjeme pánvičkou a povaříme 5 minut po každé straně. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu