Kuře Marbella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 6 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 1 hrnek Cukr třtinový
  • 1 hrnek Švestky sušené
  • 0.5 hrnek Olivy černé
  • 1 hrnek Víno bílé
  • 0.5 hrnek Ocet vinný
  • 0.25 hrnek Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1100.7 mg
  • Vláknina 5961 mg
  • Vitamín A 5961 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme kuřecí maso do mísy, přidáme prolisovaný česnek, oregano, pepř, sůl, ocet, olej, švestky, olivy a bobkový list.

  • 2

    Promícháme, přikryjeme a přes noc necháme v lednici marinovat.

  • 3

    Předehřejeme na 180 stupňů troubu, maso přendáme do pekáče, posypeme hnědým cukrem, zalijeme vínem a přidáme petrželku. Promícháme a 50 minut pečeme.

Komentáře k receptu