Holubí kořeněné kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Holoubata
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 1296.9 mg
  • Vláknina 26753.8 mg
  • Vitamín A 26753.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubátka očistíme, vykucháme a rozpůlíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, rozvařený kokos, mírně podlijeme a dusíme cca 10 minut.

  • 2

    Poté vložíme maso, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku, nakrájené brambory a necháme dále dusit. Dle potřeby průběžně podléváme vodou.

  • 3

    Na závěr maso dochutíme šťávou vymačkanou z 1/2 citronu a podáváme.

Komentáře k receptu