Indická kuřecí stehna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 178.4 mg
  • Draslík 547.5 mg
  • Vláknina 3441.9 mg
  • Vitamín A 3441.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou.

  • 2

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat.

  • 3

    Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme.

  • 4

    Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla.

  • 5

    Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem.

Komentáře k receptu