Kuřecí prsa s pórkem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Pórek
  • 375 ml Vývar drůbeží
  • 170 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 792.1 mg
  • Vláknina 5460 mg
  • Vitamín A 5460 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme a nakrájíme na větší dílky, omytý tymián jemně nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Kuřecí prsa osušíme, osolíme a maso z každé strany nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy pak dáme dvě kolečka rajčat, omotáme plátkem slaniny a tu k masu přichytíme párátkem.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso 2 až 3 minuty pečeme z obou stran, dokud nemá zlatavou barvu.

  • 4

    V ohnivzdorné mise rozehřejeme 1 lžíci oleje, dáme do ní opečené maso a mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 15 minut.

  • 5

    Dílky pórku potřeme olejem a pečeme na pánvi, dokud nezměkne.

  • 6

    Pak pórek vyndáme a můžeme dát do misky k masu.

  • 7

    Do pánve nalijeme vývar a za stálého míchání vaříme 3 minuty, než se přibližně polovina směsi nevyvaří. Pak přimícháme smetanu a na mírném ohni vaříme ještě maximálně 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne.

  • 8

    Maso a pórek přeložíme na servírovací talíře a přelijeme směsí z pánve.

Komentáře k receptu