Kuřecí ragú s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Mandle
  • 1.4 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 283.1 mg
  • Draslík 1124.1 mg
  • Vláknina 3259 mg
  • Vitamín A 3259 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme, petrželovou nať omyjeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    Spařené a oloupané mandle osmahneme v pánvi na rozehřátém másle, pak necháme na savém ubrousku okapat.

  • 4

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 5

    Masox rozmícháme ve vodě a necháme přejít varem, aby vznikl vývar.

  • 6

    V pánvi na rozpálíme olej a na něm zpěníme šafrán a zázvor, vlijeme 0,5 deci vývaru z masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme kousky kuřecího masa, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a petrželku, dochutíme koriandrem, pepřem a solí. Přilijeme zbylý vývar z masoxu a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.

  • 7

    Do pánve s masem nakonec přimícháme osmažené mandle a kousky uvařených vajec, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.

Komentáře k receptu