Kuřecí prsa se sušenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Švestky sušené
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Hrozinky
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 169 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 179.5 mg
  • Draslík 1118.9 mg
  • Vláknina 7399.1 mg
  • Vitamín A 7399.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolená a opepřená kuřecí prsa naskládáme do mísy, přelijeme smetanou a pod fólií necháme alespoň čtyři hodiny naložené.

  • 2

    Sušené švestky rozkrájíme, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 3

    Marinovaná prsa po obou stranách osmažíme na másle, přidáme cibuli, hrozinky, švestky, podlijeme marinádou a vodou a na mírném plameni dusíme doměkka.

  • 4

    Maso podáváme posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu