Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Cukr třtinový
  • 150 g Kuřecí prsa
  • 150 g Nudle vaječné
  • 0.5 kávová lžička Kari pasta žlutá
  • 1 kávová lžička Kari pasta červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko kokosové
  • 2.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 661.6 mg
  • Vláknina 5160 mg
  • Vitamín A 5160 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu nudle. Uvařené je scedíme a zachováme teplé k dalšímu použití. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce osmažíme česnek.

  • 2

    V jiné pánvi na zahřátém zbylém oleji orestujeme červenou i žlutou kari pastu, přidáme kokosové mléko a směs na slabém plamínku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání vaříme, tak dlouho, aby se pasta s mlékem spojili na hladkou hustější hmotu. Přimícháme připravené kuřecí maso, podle vlastní chuti žluté kari koření, spolu chvilku povaříme do změknutí masa. Potom vlijeme rybí omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a ještě povaříme.

  • 3

    Nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle, nad ohněm důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Hotové jídlo rozdělíme na teplé talíře. Každou porci posypeme smaženým česnekem a jídlo servírujeme.

Komentáře k receptu