Kuřecí prsa s paprikou a žampióny

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 2006.9 mg
  • Vláknina 9124.8 mg
  • Vitamín A 9124.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na malé kousky, které osolíme a opepříme, posypeme kořením, pokapeme olejem a necháme asi hodinu uležet.

  • 2

    Žampiony očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme v něm na kolečka nakrájenou cibuli, plátky žampionů a papriku.

  • 4

    Vše restujeme dokud se neodpaří veškerá tekutina a směs osolíme a opepříme.

  • 5

    Na druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a v něm ze všech stran opečeme kousky marinovaného masa, které jsme předtím obalili v hladké mouce.

  • 6

    Opečené měkké maso přendáme do pánve se zeleninou, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu