Salát z kuřecích prsou a hub shiitake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Čekanka
  • 250 g Shiitake houby
  • 100 g Mungo klíčky
  • 2 kávová lžička Čaj černý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 777.4 mg
  • Vláknina 6770.3 mg
  • Vitamín A 6770.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet.

  • 2

    Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut.

  • 3

    Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky.

  • 4

    Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout.

  • 5

    Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky.

  • 6

    V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát.

  • 7

    Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme.

Komentáře k receptu