Dušené kuře na kdoulích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 kg Kdoule
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.41 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 140.6 mg
  • Draslík 902.2 mg
  • Vláknina 301 mg
  • Vitamín A 301 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Kdoule omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme je a odstraníme jádřince. Potom překrájíme kdoule na čtvrtky. Šalotky oloupeme a nakrájíme je na kostičky. Připravíme si pekáč a v něm rozpálíme 3 lžíce rostlinného oleje. Na rostlinném oleji v pekáči opečeme všech 8 porcí kuřete. Hotové je vyjmeme a do pekáče přidáme šalotku a kdoule a opečeme je. Jakmile kdoule zezlátnou, vrátíme zpět k nim do pekáče kuřecí porce, přidáme k nim zázvor, koriandr a šafrán, zalijeme drůbežím vývarem a 40 minut dusíme. Hotové podáváme.

Komentáře k receptu