Křupavá kachna a ananas s dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Ananas
  • 100 g Banány
  • 100 g Jogurt bílý
  • 150 g Kompot mandarinkový
  • 20 g Mandle
  • 180 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Hřebíček
  • 150 g Majonéza
  • 20 g Meduňka
  • 800 g Kachní prsa
  • 150 g Zázvor nakládaný
  • 100 g Kokos
  • 40 g Kari
  • 70 g Jablko
  • 1 g Anýz
  • 1 g Koriandr
  • 60 ml Kečup
  • 20 ml Olej z vlašských ořechů
  • 120 ml Víno portské
  • 20 ml Sirup javorový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.41 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1128 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 343.8 mg
  • Draslík 1047.3 mg
  • Vláknina 13038 mg
  • Vitamín A 13038 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme celozrnnou mouku, strouhaný kokos, olej, mléko, vejce, sůl a portské víno a vše vyšleháme do hladkého těsta.

  • 2

    Kachní maso osušíme a naporcujeme na menší kousky, ananas oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve woku rozpálíme arašídový olej a kousky masa a plátky ananasu nejprve obalíme v těstíčku a potom osmažíme na oleji, každou porci asi 8 minut. Necháme okapat na papírové utěrce a uchováme v teple.

  • 3

    Na dipy dáme do jedné misky okapané mandarinky, zázvor, kajenský pepř, kečup, koriandr, hřebíček a anýz. Do druhé misky majonézu, jogurt, jablko a banán nakrájené na kousky, kari, sůl, mleté mandle a javorový situp. Obsah obou misek rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Ma talíře rozložíme porci kachny a ananasu, ozdobíme plátkem limetky a posypeme nasekanou meduňkou. Podáváme s oběma dipy.

Komentáře k receptu