Divoká kachna na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Nové koření celé
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2085 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 97105 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 155.2 mg
  • Vláknina 3821.2 mg
  • Vitamín A 3821.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, omyjeme, osolíme vně i uvnitř a protkneme proužky slaniny. Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na tento základ vložíme kachnu, přidáme koření a pečeme za častého polévání vypečenou šťávou. V průběhu pečení přidáme do šťávy plátky citrónu a rajčatový protlak.

  • 2

    Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a rozporcujeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Na závěr přilijeme do šťávy víno, krátce povaříme a přecedíme.

  • 3

    Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 4

    Jako přílohy podáváme jemné knedlíky nebo noky, bramborové krokety, brusinkový kompot nebo kompot míchaný.

Komentáře k receptu