Kuře v bešamelové omáčce, smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Kuře
  • 1 ks Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2515 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 219 g
  • Sodík 1113 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 519.5 mg
  • Draslík 999.2 mg
  • Vláknina 3642.4 mg
  • Vitamín A 3642.4 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osoleném masovém vývaru uvaříme doměkka kuřata.

  • 2

    Vyndáme z vývaru a necháme vychladnout.

  • 3

    Stáhneme kůži a rozčtvrtíme.

  • 4

    Podusíme na másle nakrájené houby, přidáme mléko, mouku a povaříme na hustou omáčku.

  • 5

    Osolíme, opepříme a přidáme žloutky.

  • 6

    Čtvrtky kuřete prochladlou omáčkou důkladně obalíme, posypeme strouhankou, aby omáčka na mase držela.

  • 7

    Porce obalíme znova v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.

  • 8

    Dozlatova osmahneme v rozehřátém oleji.

  • 9

    Smažené kuře podáváme s brambory a s míchaným zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu