Pochoutka z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Olivy nakládané
  • 400 g Rýže loupaná
  • 600 g Játra husí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 790.5 mg
  • Draslík 640.7 mg
  • Vláknina 12893.2 mg
  • Vitamín A 12893.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a očištěná husí játra podusíme s kořením.

  • 2

    Propláchnutou rýži uvaříme do měkka a smícháme s nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Na talíře upravíme rýži, ozdobíme ji rajčaty, pokrájenými na proužky, olivami a dílky jablek (nebo pomerančů). Na rýži upravíme podušená játra a ihned podáváme.

Komentáře k receptu