Zámecká srnčí žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Srnčí maso
  • 200 g Játra husí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 120 g Hroznové víno
  • 120 g Jablka
  • 120 g Pomeranče
  • 2 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 917 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 284.3 mg
  • Draslík 662.8 mg
  • Vláknina 2610 mg
  • Vitamín A 2610 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.

  • 2

    Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.

  • 3

    Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.

  • 4

    Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.

  • 5

    Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.

Komentáře k receptu