Husí cassoulet po bretaňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Fazole
  • 250 g Klobása uzená
  • 100 g Strouhanka
  • 1500 g Husa domácí
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 12 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 112.1 mg
  • Draslík 452.9 mg
  • Vláknina 1504.2 mg
  • Vitamín A 1504.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem.

  • 2

    Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle.

  • 3

    Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku.

  • 4

    Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme.

  • 5

    Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct.

  • 6

    Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli.

Komentáře k receptu