Husí rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 300 g Játra husí
  • 100 g Mrkev kořen
  • 600 g Rýže dušená
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 40 g Husí sádlo
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1227 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 430 mg
  • Draslík 362.5 mg
  • Vláknina 8562.5 mg
  • Vitamín A 8562.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, houby na plátečky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V hlubší pánvi roztavíme husí sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme játra, osmahneme, přisypeme houby, mrkev a podusíme. Přimícháme dušenou rýži, nakládaný scezený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme, dokud se tekutina nevsákne.

  • 3

    Naběračkou vytvoříme kopečky rizota, upravíme je na talíře, posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme.

Komentáře k receptu