Kachna po šumavsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2000 g Kachna mražená
  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Houby čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1334 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 272.8 mg
  • Vláknina 3282 mg
  • Vitamín A 3282 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem. Podlijeme vodou a dusíme nejprve pod pokličkou v troubě, později bez pokličky dopečeme doměkka.

  • 2

    Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přilijeme smetanu. Krátce povaříme. Přidáme očištěné, nakrájené houby osmažené na rozškvařené slanině a vložíme na porce kachny. Vše prohřejeme.

Komentáře k receptu