Kachna se žampiony a šalotkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2000 g Kachna mražená
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Šalotka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1314 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 5.7 mg
  • Draslík 150.3 mg
  • Vláknina 1363.2 mg
  • Vitamín A 1363.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opepříme. Pečeme ji pod pokličkou v troubě téměř doměkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody.

  • 2

    Oloupanou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými šalotkami osmažíme na slanině.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, odstraníme pokličku, přidáme osmaženou zeleninovou směs a za občasného podlévání vínem a přelévání šťávou dopečeme doměkka.

Komentáře k receptu