Měšce s kachním masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 300 g Kachní prsa
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Pórek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 484.6 mg
  • Vláknina 8393.5 mg
  • Vitamín A 8393.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme a pórek nakrájíme.

  • 2

    Sójovou omáčku, cukr, med a omáčku hoisin řádně promícháme, kachní prsa vložíme do mísy a připravenou marinádou maso potřeme. Necháme 20 minut odležet.

  • 3

    Marinované maso vložíme do pekáče na rošt, dáme do trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Upečené necháme vychladnout, odstraníme kosti a pokrájíme na kostičky.

  • 4

    Na rozehřátém oleji opékáme 3 minuty pórek, česnek a zázvor a opečené přidáme k masu.

  • 5

    V misce připravíme kvásek z cukru, droždí a teplé vody, přikryjeme a necháme stranou 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek a teplé mléko, vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme na pomoučeném vále a utvoříme z něho váleček o průměru 2,5 cm. Rozdělíme jej na 16 dílů, přikryjeme a necháme 25 minut kynout. Z kousků těsta vytvoříme placičky o velikosti 10 cm, doprostřed každé upravíme lžíci náplně, okraje zdvihneme a nahoře přitiskneme k sobě do tvaru měšce.

  • 6

    Měšce vložíme do pařáku na vlhký ubrousek a vaříme v páře 20 minut, přikryté.

  • 7

    Hotové měšce servírujeme horké.

Komentáře k receptu