Kachní bujon s tortellini
Suroviny
- 100 g Tortellini se šunkou
- 200 g Celer bulvový
- 150 g Játra kuřecí
- 150 g Kuřecí srdíčka
- 150 g Žaludky drůbeží
- 200 g Kapusta růžičková
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 dl Víno červené
- 8 dl Voda pitná
- 1 kg Kachna mražená
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 3 polévková lžíce Husí sádlo
- 1 polévková lžíce Nové koření celé
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1440 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 285 g
- Sodík 569 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 195.4 mg
- Draslík 840.2 mg
- Vláknina 17300 mg
- Vitamín A 17300 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a přidáme do 1 litru kachního bujonu.
-
2
Když přijde bujon k varu, přimícháme sůl, pepř, tortellini plněné masem a pomalu vaříme přibližně 15 minut.
-
3
Polévku podáváme s omytou, drobně pokrájenou řeřichou.
-
4
Bujon z kachny [29086]:
-
5
Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
-
6
Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
-
7
Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
-
8
Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
-
9
Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
-
10
Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.