Lakovaná pikantní kachna

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Omáčka Hoisin
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 hrst Máta
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Kachna mražená
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2071 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 293 mg
  • Vláknina 8545.2 mg
  • Vitamín A 8545.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu omyjeme a osušíme. Na marinádu smícháme koření pěti vůní, rýžové víno, sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidáme rozdrcenou chilli papričku a prolisovaný česnek. Maso potřeme zvenku i zevnitř marinádou, zbytek odložíme stranou. Necháme alespoň 2h odležet.

  • 2

    Troubu rozpálíme na 225C. Na hluboký plech dáme rošt, potřeme olejem a položíme na něj kachnu prsíčky dolů. Pečeme na spodní liště cca 30min. Poté stáhneme teplotu na 180C, kachnu obrátíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme ještě 60min dokřupava. Do stehýnek občas píchneme vidličkou, aby se vypekl tuk. Jím kachnu přeléváme.

  • 3

    Omáčku hoisin rozdělíme do čtyř malých mističek a posypeme nasekanými burskými oříšky. Kachnu naporcujeme, dozdobíme otrhanými lístky máty a podáváme s omáčkou. Tu dle chuti můžeme naředit vodou. Jako příloha jsou vhodné např. fazolové výhonky s rýží.

Komentáře k receptu