Kachna po tasmánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Třešně sušené
  • 2 kávová lžička Pepř růžový celý
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Kachní prsa
  • 1.25 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 92.4 mg
  • Draslík 585.5 mg
  • Vláknina 7985.6 mg
  • Vitamín A 7985.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže.

  • 2

    Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout.

  • 3

    Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut.

  • 4

    Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut.

  • 5

    Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu.

  • 6

    Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky.

Komentáře k receptu