Kachna opékaná ve woku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kachní prsa
  • 100 g Paprika červená
  • 100 g Pórek
  • 100 g Shiitake houby
  • 100 g Bambusové výhonky
  • 20 g Zázvor celý
  • 300 g Ananas
  • 200 ml Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej sójový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 96.3 mg
  • Draslík 769.9 mg
  • Vláknina 4501.5 mg
  • Vitamín A 4501.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kachní prsa a pokrájíme je na kostičky o velikosti cca 2 centimetry a osolíme je.

  • 2

    Papriky omyjeme a rozpůlíme. Vyřízneme bílé žebroví a semínka a pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a ovadlé zelené listy. Rozřízneme pórek podélně a nakrájíme na nudličky. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky.

  • 3

    Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vložíme kostičky z kachního masa a 5 minut je zprudka osmahneme.

  • 4

    Vyndáme maso z pánve a vložíme do ní kostičky paprik, nudličky pórku a kousky bambusových výhonků a houby shiitake. Nastrouháme zázvor a přidáme ho k zeleninové směsi.

  • 5

    V misce si rozmícháme Solamyl, sójovou omáčku, rýžové víno a balzamico ocet. Přilijeme ji k zelenině a přidáme na kousky pokrájený ananas. Podusíme.

  • 6

    Na závěr přidáme opečené kachní maso, směs promícháme a ještě chvíli zahříváme.

Komentáře k receptu