Nadívaná štrasburská kachna
Suroviny
- 100 g Sádlo škvařené
- 300 g Játra drůbeží
- 150 g Slanina vepřová
- 100 ml Voda pitná
- 100 ml Mléko čerstve polotučné
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Žemle tuková
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kachna mražená
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1690 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 151 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 155.8 mg
- Draslík 239.2 mg
- Vláknina 666.8 mg
- Vitamín A 666.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží játra umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, vejce, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, sekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, směs smícháme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dáme do chladu odležet.
-
2
Ze středně veliké kachny odřízneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, osolíme a naplníme připravenou směsí a zašijeme. Kachnu vložíme na pekáč se sádlem, přikryjeme a pečeme bez podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení pekáč odkryjeme a zvýšíme příkon tepla, aby kachna zčervenala.
-
3
Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu z pekáče vysmahneme na tuk, polovinu sádla slijeme do hrnku, do pekáče přilijeme trochu vody s rozmíchaným solamylem a chvíli povaříme.
-
4
Kachnu naporcujeme a podáváme s bramborami přelitými vypečenou šťávou.