Kachna italská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 250 g Špagety
  • 150 g Šunka uzená
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kachna mražená
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1859 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 162 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 170.2 mg
  • Draslík 276.3 mg
  • Vláknina 2261.2 mg
  • Vitamín A 2261.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme rajčata. Křížem na nich nařízneme slupku, spaříme je ve vroucí vodě, oloupeme, překrájíme na čtvrtky a vymačkáme.

  • 2

    V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme rajčata s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme na kraji plotny „táhnout“ po celou dobu pečení kachny. Nevaříme!

  • 3

    Špagety uvaříme v osolené vodě s 1 lžící oleje. Uvařené propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky, nastrouháme sýr, špagety překrájíme, přidáme vejce, špetku soli a pepře a vše promícháme.

  • 4

    Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme, naplníme špagetovou nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

  • 5

    Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

  • 6

    Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, obložíme nakrájenou nádivkou a přelijeme vypečenou šťávou.

  • 7

    Na porce navršíme rajčata a posypeme petrželkou. Jinou přílohu nepodáváme.

Komentáře k receptu