Pečené kachní maso na grilovaném chlebu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Kachní maso pečené
  • 6 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 100 ml Balsamico ocet
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 hrst Rukola
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1127 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 790 mg
  • Vláknina 37943.5 mg
  • Vitamín A 37943.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marmeládu očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky a zpěníme na rozpáleném oleji, až je cibule zlatohnědá. Osolíme, opepříme a vmícháme třtinový cukr. Mícháme, dokud cukr nezkaramelizuje, poté přilijeme šťávu z pomeranče, balsamico, dobře promícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až marmeláda zhoustne.

  • 2

    Kachní maso obereme z kostí, odstraníme kůži a spolu s 3 lžícemi výpeku, drobně posekanou petrželkou, solí a pepřem v míse dobře promícháme.

  • 3

    Plátky chleba na grilovací pánvi na oleji po obou stranách opečeme a po upečení z jedné strany potřeme česnekem.

  • 4

    Chleba potřeme cibulovou marmeládou, poklademe kachním masem, ozdobíme opranou a okapanou rukolou, zakapeme pomerančovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu