Albánská kachna s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 300 g Rýže dušená
  • 200 g Šunka uzená
  • 500 g Rajčata
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 6 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1720 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 159 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 117.9 mg
  • Draslík 434.8 mg
  • Vláknina 4311.5 mg
  • Vitamín A 4311.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu zbavíme konců křídel, očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme.

  • 2

    V kastrolku na 1 lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme a nakonec mimo plotnu vmícháme vejce. Kachnu naplníme rýžovou směsí, zašijeme ji a na sádle, ve středně rozehřáté troubě, bez podlévání vodou 2.5 hodiny pečeme.

  • 3

    Papriky rozpůlíme na délku, zbavíme stopek a zrníček, vhodíme do vařící osolené vody, 5 minut povaříme a scedíme. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, osolíme a podusíme na másle. Půlky paprik naplníme podušenými rajčaty, narovnáme je do zapékací misky, pokapeme 1 lžící oleje a 15 minut zapékáme. Hotové je posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Upečenou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

  • 5

    Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, přelijeme šťávou a obložíme zapečenými paprikami. Jinou přílohu nepodáváme.

Komentáře k receptu