Konfitovaná kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2239 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 251 g
 - Sodík 9695 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0.2 mg
 - Draslík 141.1 mg
 - Vláknina 5692.5 mg
 - Vitamín A 5692.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 23 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Ořízneme spodní části křídel, kachnu rozpůlíme a vložíme do pekáče. Maso ze všech stran osolíme, přihodíme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupanou paličku česneku příčně rozkrojíme a ke kachně přidáme stroužky z poloviny paličky. Kachnu přikryjeme alobalem a v lednici necháme alespoň 12 hodin marinovat.
 - 
                                2
Marinovanou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili přebytečnou sůl, vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme olejem, kachna musí být v oleji ponořená. Přidáme zbylé větvičky rozmarýnu a druhou polovinu rozebraných stroužků česneku. Kachnu pod přikrytím pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 3 – 4 hodiny.
 - 
                                3
Upečenou kachnu přeložíme na plech, odstraníme kosti a ještě asi 20 minut pečeme v troubě na horní pečení při teplotě 200 °C.