Dušený krocan na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Krocan
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 1343.8 mg
  • Vláknina 11735.4 mg
  • Vitamín A 11735.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, papriku a celer nakrájíme na jemno, maso na proužky a žampiony na polovinu.

  • 2

    Na oleji restujeme česnek, cibuli, papriku, celer a po deseti minutách přimícháme rajčata, chilli koření, pepř, mletou papriku a tymián. Po promíchání přidáme ještě maso a žampiony. Vše dusíme třicet minut, občas promícháme.

Komentáře k receptu