Plněné papriky s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Krůtí maso
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1061.7 mg
  • Vláknina 10219.5 mg
  • Vitamín A 10219.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 189.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na nudličky krůtí maso.

  • 2

    Smícháme v misce olej, bylinkovou sůl, pepř, česnek na plátky a nasekanou bazalku. Přidáme do směsi kousky krůtího masa a necháme marinovat.

  • 3

    Uvaříme v osolené vodě rýži se zelenými fazolkami.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a dozlatova usmažíme krůtí maso.

  • 5

    Přidáme rýžovou směs a promícháme.

  • 6

    Opláchneme červené papriky, přepůlíme a zbavíme jadřinců. Naplníme je připravenou směsí a dáme do pekáče.

  • 7

    Zapékáme je 20 minut v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu